A gyomor örömei - Krúdy Gyulára emlékezünk
Egy baráti pillanatban vegyünk egy színművészt (Tóth László), aki szeret és tud is főzni, aki szereti Krúdy Gyulát, képes arra, hogy a kettőt ötvözze, ötlete is támad, és megosztja velünk.
Hagyományos előadás elkészítése producerek számára (recipere):
tűzálló tálba beletesszük a felaprított alapanyagot, melyek a következők:
1 db író
1 db. dramaturg
1 db. rendező
2 db. tervező
1 db .zenész
3 db. munkatársa
4 db. színművész,
szükség szerint néző
beletesszük őket egy darálóba, gyakran kevergetjük, rázogatjuk, hogy nehogy leégjünk, várjuk, hogy mi jön ki belőle, majd hozzáadjuk a nézőt és reménykedünk a sikerben.
továbbá mindenképpen idézzünk a következőkből: Szindbád, Rezeda Kázmér,A gyomor örömei, vagy Hunyady Sándor tollából:
"Ringlit rendeltünk, sört, zónapörköltet. Krúdy rettenetesen értette a liturgiájátaz ilyen vendéglői tartózkodásnak. Már abban is szakértelem volt, ahogy a sóskiflijét eltörte. Úgy dicsekedett vele, hogy milyen jó a pörkölt, milyen friss a sör, milyen kövér a vendéglősné, milyen tiszta a pincérlány, mintha az övé lenne az egész fogadó. Amikor beesteledett, megvacsoráztunk. Krúdy átfordult a sörről a borra. Tíz óra körül váratlanul fölállt. Fogta a botját:
- Na, gyerünk! Elég sötét van már hozzá, hogy lányok után nézhessünk odakint!"
Ha szeretné megnézni főztünket –az előadás végén meg is kóstolhatja- tartson velünk, és Krúdyval.
A gyomor örömei című, jelenleg még készülőben lévő előadást Szentendrén, a MűvészetMalomban mutatjuk be, 2024. december 14-én, szombaton.