Gasztroszínház – gasztronómia a színházban
A Gasztroszínház házigazdája az idén is Vinkó József lesz, aki a Magyar Konyha című havilap főszerkesztője és a Szellem a fazékban című népszerű rádióműsor vezetője.
A téma a színház, az irodalom és a gasztronómia kapcsolata. Beszélgetések neves írókkal, költőkkel, színészekkel, séfekkel a magyar gasztronómiáról. A napi programok 18 órakor kezdődnek. A rendezvény helyszínén ételt és italt is lehet vásárolni, kapcsolódva az elhangzottakhoz.
Augusztus 6. Téma:
A magyar gasztronómia aranykora Krúdy Gyula korában
Krúdy Gyula élet és ételszeretete, Szindbád híres húsle- vesétől a töltött káposztán át a Krúdy kolbászig és fröccsig.
Mert Krúdy szerint: könnyebb egy színdarabról véle- ményt alkotni a színházi premieren, mint a fűszerek ele- gendőségéről a disznó feldolgozásánál.
Beszélgetések színészekkel, művészekkel, gasztronó- musokkal, séfekkel – zenei koncertek
Augusztus 7. Téma:
A magyar gasztronómia aranykora napjainkban, a gasztroforradalom
A modern gyomorirodalom – kortárs írókkal, költőkkel.
Beszélgetések színészekkel, írókkal, költőkkel, gasztronómusokkal, séfekkel – zenei koncertek
Belépés díjtalan!